Csak Szabad Forrásból

Csak Szabad Forrásból

Windows 7, Windows 8 telepítő USB pendrive készítése Linux alól

2014. augusztus 12. - knorb

Linux felhasználóként is néha előfordul, hogy szükségünk van Windows telepítésre, mert mondjuk szükségünk van egy olyan szoftver futtatására, ami Linux alatt nem elérhető, vagy csak Windows alá megírt meghajtóprogrammal rendelkező speciális eszközt akarunk használni.

A Windowst ugye úgy kéne telepíteni, hogy betoljuk a CD/DVD-t a meghajtóba és... Na igen és ha nincs DVD meghajtó a gépünkben, vagy nem szeretnénk DVD-ről telepíteni, mert baromi lassú, vagy mert így szoktuk meg Linux használóként és eszünkbe se jut a régi DVD-s módszer? Hát akkor telepítsünk USB pendrive-ról!

De hogyan készítsünk Windows telepítő pendrive-ot Linux alatt? Meglepő lesz a válasz! Ugyanazzal a szoftverrel, mint amivel Linux telepítő pendrive-ot készítenénk, az UNetbootin szoftverrel!

Update!

Terminál használatával

Forrás

 

UNetbootin szoftver segítségével

Ez a módszer már nem ajánlott, nálam a szoftver szükséges (nagyon régi) verziója nem működik kielégíthetetlen függőségek miatt!

Amire szükségünk lesz

NTFS fájlrendszer létrehozása

A legelső teendőnk, hogy a pendrive-on létre kell hozni egy NTFS fájlrendszert, tehát le kell formázni NTFS-re. Ezt Linux alatt grafikus felületen a GParted szoftverrel tehetjük meg.

FONTOS: ntfs-3g telepítése, ha nincs

gparted_pendrive_ntfs.jpg

  1. Válaszdd ki a pendrive-ot a jobb felső sarokban. A pendrive legyen leválasztva. Jegyezd meg, hogy melyik a pendrive jele, kell majd!
  2. A formázandó partíción jobb klikk, "Formázás", "ntfs"
  3. Fent a menüknél: "Alkalmaz"

Telepítő média létrehozása

unetbootin-494.png

  1. Csatoluk a pendrive-ot.
  2. Indítsuk el a letöltött UNetbootin szoftvert (dupla kattintás rajta a fájlkezelőben)
  3. X-eljük be a "Minden meghajtó mutatása" lehetőséget. Ez azért kell, mert nem mutatja automatikusan az NTFS pendrive-ot. Ezért is kellett a 494 verzió, az újabbakból kivették ezt a funkciót.
  4. Válasszuk ki a "Meghajtó" jelét lenyílóban a pendrive-unkat.
  5. Válasszuk ki a "Diskimage" résznél a CD/DVD képfájlt
  6. "OK"
  7. Ha kész, akkor kész!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadforras.blog.hu/api/trackback/id/tr327407660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása