Csak Szabad Forrásból

Csak Szabad Forrásból

Bejelentkezés több felhasználóval egy weboldalra

2014. augusztus 11. - knorb

Velem többször megtörténik, hogy egy weboldalra több különböző felhasználóként szeretnék bejelentkezni. Ez leginkább weboldal fejlesztéskor fordul elő, amikor tesztelni akartam az oldalt különböző jogosultságokkal rendelkező felhasználók képében.

Amikor először szerettem volna ezt megtenni, akkor egyszerűen nyitottam egy második böngészőfület és bejelentkeztem ott is. Persze ennek hatására az előző fülön történt bejelentkezésem lezáródott és az első fülön is az utolsó bejelentkezésem személye lett érvényes. Ezután megpróbáltam, hogy nyitottam egy új ablakot, de az is az előző következményekkel járt. Persze ennek így kellett lennie a böngészők session-kezelése miatt.

Az első érdemleges megoldást a privát böngészőablak nyitása hozta. Ha nyitunk egy új privát ablakot, akkor már abban bejelentkezhetünk új felhasználóként, nem lesz hatása az előző ablakra. Tehát ha csak két felhasználó személyében kívánunk bejelentkezni, akkor ez egy megoldás.

Harmadik felhasználót már nem tudunk így beléptetni, mert ha nyitunk még egy újabb privát ablakot, akkor az hatással lesz az előzőre, tehát ott is az utolsó bejelentkezés lesz érvényben.

Ha kettőnél több személyként szeretnénk bejelentkezni, akkor telepíteni kell a Multifox kiegészítőt. Kapunk egy többrókás ikont a többi kiegészítő közé. Ha rákattintunk és a lenyíló menüben a "New" opciót válasszuk, akkor kapunk egy új böngészőablakot, ami egy teljesen szeparált session lesz, így bejelentkezhetünk rajta függetlenül. Ezt megismételhetjük akárhányszor, tehát annyi független session-t indíthatunk, amennyit csak akarunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadforras.blog.hu/api/trackback/id/tr607407664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlos Gerard 2019.02.13. 22:40:04

Non jo oldal hasznos tanàcsokal van elàtva
süti beállítások módosítása